WordPress site

Gode råd til ansættelser

0

At skulle ansætte nye medarbejdere i sin virksomhed er en større og meget tidskrævende proces for mange. Den helt rigtige kandidat til jobbet kommer sjældent vadende ind ad døren af sig selv, og selve forløbet med at skrive jobopslag, læse ansøgninger, udvælge kandidater, holde samtaler og slutteligt vælge den nye medarbejder er en stor mundfuld for mange arbejdsgivere. Ikke alene er det omfattende tidsmæssigt; det er også en større udgift for den pågældende virksomhed. Særligt hvis kandidaten viser sig ikke at være det rigtige match, og processen derfor skal foretages på ny. Foruden de lønnede timer, der går til at skulle finde den rigtige kandidat, går der også mange penge i oplæringen af en ny medarbejder. Dette er penge, der kan vise sig at gå tabt, hvis den tiltænkte kandidat ikke bliver i virksomheden i særlig lang tid. En forkert ansættelse kan altså potentielt koste din virksomhed mange penge, og sker dette hyppigt, kan det på længere sigt være meget omkostningsfuldt. Men hvordan skal du gå til ansættelsesprocessen, hvis du gerne vil undgå at tabe penge på forkerte valg?

Vær klar over dine ønsker

Det første skridt er uundgåeligt at have en klar idé om, hvad du forventer af en fremtidig medarbejder. Måske definerer du dette ud fra selve stillingen eller ud fra det team, som personen forventes at indgå i, eller måske ud fra virksomhedens værdier som helhed. Realistisk set er det optimalt med en kombination af alle tre, idet du hermed får specificeret både de erhvervsmæssige færdigheder og personlige træk, som du ønsker, at en eventuel kandidat besidder. Hvis du vælger at lade et eksternt rekrutteringsfirma stå for udvælgelsen af kandidater til jobbet, vil du opleve, at det også er netop denne slags specifikationer, de tager udgangspunkt i. At overlade researchen til et rekrutteringsfirma kan være en fordel, hvis du ikke har tiden eller ressourcerne til at foretage forarbejdet selv. Ydermere kan det at bruge et rekrutteringsfirma være en fordel, hvis du ønsker meget dybdegående informationer om de potentielle medarbejdere, da rekrutteringsfirmaer ofte har udviklet en længere række af interviews og personlighedstests med netop dette formål. Hvis dette lyder som noget, du kunne tænke dig at få hjælp til, kan du klikke her.

Vær åben over for overraskelser

Når nu du har defineret dine forventninger til en fremtidig medarbejder, har indkaldt til og afholdt samtaler, skal du vælge den person, som du vil ansætte. Selvom du har en fornemmelse for, hvilken type person du ønsker at ansætte, er det vigtigt, at du holder dine øjne åbne for nyt potentiale. For hvad nu hvis en person med en anderledes faglig baggrund end normalt passer til netop de kvalifikationer, som du søger? Selvfølgelig skal en kandidat leve op til de faglige og personlige krav, som du og din virksomhed søger. Du skal blot huske at være åben for, at sådanne kvalificerede kandidater kan komme i andre udformninger, end du måske førhen er stødt på. For i virkeligheden – hvis du vil undgå at spilde penge på at ansætte de forkerte medarbejdere – er det vigtigste, at du kan se personen som helhed. En helhed, der kan indgå i netop din virksomhed.

Smid en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort.