WordPress site

Motivér dine medarbejdere – uden lønforhøjelser!

0

Et godt arbejdsmiljø og engagerede medarbejdere kommer ikke af sig selv, men der er masser af ting, du som chef kan gøre for at motivere dine medarbejdere helt uden at skulle diskutere lønforhøjelser! Læs med her, for at se hvordan!

Sammenhold

Medarbejdergoder handler om langt mere end god løn og dyre julegaver. Med et godt sammenhold på arbejdspladsen kommer man langt, og netop hér kan det derfor være en god idé at starte! Hvis dine medarbejdere har det godt sammen indbyrdes, og de oplever, at der bliver taget hensyn til dem og deres behov, vil de automatisk blive langt mere motiverede til at udføre deres arbejde godt. Det at styrke sammenholdet kan starte i det små – det kan være en fælles kaffepause hver dag, hvor kollegaer på kryds har mulighed for en lille sludder. Det kan være fælles morgenmad hver fredag, hvorved I starter arbejdsdagen godt ud sammen, eller det kan være en skovtur, en fest eller en hyggelig middag i en weekend. Kun fantasien sætter grænser, og det behøver ikke være noget stort og fancy; det vigtigste er, at dine medarbejdere føler, du som chef sætter pris på dem og deres arbejde, og at du sørger for deres indbyrdes trivsel. Glade medarbejdere er gode medarbejdere!

Anerkendelse

Noget af det, der virkelig kan motivere og forhøje arbejdsglæden er at føle sig uundværlig! Hvis du viser dine medarbejdere, at der er brug for hver og én af dem, vil de naturligt føle et større ansvar over for både dig og deres andre kollegaer. Hvis alle føler sig som en vigtig brik i det store puslespil, opbygges der en større ansvarsfølelse, hvilket betyder færre sygedage og større fleksibilitet, fordi man ved, man udfylder en vigtig rolle. Desuden sætter alle pris på at blive anerkendt for sit arbejde. Hvis man har gjort en ekstragod indsats, er det rart med et klap på skulderen, så man føler, ens indsats bliver påskønnet. Igen behøver det ikke handle om en kæmpe bonus, men en lille anerkendelsesgave skader bestemt ikke! Det kan være en god flaske vin, en lækker nødde- eller frugtkurv eller et par biografbilletter. Igen: Det er kun fantasien, der sætter grænser; det vigtigste er, at dine medarbejder føler, de bliver rost, hvis de yder en indsats ud over det sædvanlige – på den måde motiverer du dem til at gøre deres allerbedste, fordi de ved, der måske er en sprød gulerod for enden af alt det hårde arbejde!

Sundt arbejdsmiljø

Det gode arbejdsmiljø handler i høj grad om indbyrdes forhold og anerkendelse, men de ydre rammer spiller bestemt også en stor rolle! Ved at opretholde et rart arbejdsmiljø vil medarbejderne blive glade for at gå på arbejde og dermed yde deres bedste. Et godt arbejdsmiljø handler om mange ting – behagelige og gode møbler, en god omgangstone og sunde vaner. Ved for eksempel at opfordre dine medarbejdere til at leve et sundt liv får du glade og effektive ansatte ud af det. På nogle arbejdspladser har man en aftale med det lokale fitnesscenter om en medarbejderpris – derved bliver det ekstraattraktivt for de ansatte at leve et aktivt liv, hvilket gør dem til gode medarbejdere, fordi de får større overskud og mere energi. Desuden kan det være en idé at have en frugtordning, så der altid er lækre og sunde snacks tilgængelige. Det holder energi- og blodsukkerniveauet stabilt og øger ydeevnen igennem hele dagen. Og så er det er nemmere at holde sig fra chokoladebarer og kiks, som giver et ustabilt energiniveau, hvis der på arbejdspladsen står en frisk og lækker frugtkurv fra Frugtkurven.dk.

Smid en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort.