WordPress site

Undgå arbejdsskader med et bedre arbejdsmiljø

0

Ønsker du at opnå et bedre arbejdsmiljø for ansatte? Rigtig mange arbejdspladser i dag involverer siddestillende arbejde, hvor de ansatte er nødsaget til at tilbringe flere timer i træk siddende på en stol foran en computerskærm. Dette er kroppen slet ikke bygget til, hvorfor det kan resultere i arbejdsskader på den ene eller anden måde. Men fokuserer du på at skabe et bedre og sundere arbejdsmiljø, hvilket du kan gøre på mange forskellige måder, er det muligt at undgå disse arbejdsskaber og dermed opnå gladere medarbejdere. Du kan læse meget mere om forskellige tips til at opnå et mere optimalt arbejdsmiljø her i artiklen.

 

Sådan finder du det optimale arbejdsbord

I dag er mange ansatte tvunget til at bruge det meste af deres dag siddende på en stol foran et kontorbord. Dette er kroppen langt fra bygget til, og det kan derfor resultere i alvorlig belastning af kroppen. Derfor bør man investere i kontorstole og kontorborde, der er udformet således, at de yder mindst mulig skade for din krop, herunder din ryg og lænd. Der findes forskellige krav, som et kontorbord bør leve op til, før du kan vide dig sikker på, at der er tale om et optimalt arbejdsbord i forhold til din krops sundhed. Først og fremmest skal arbejdsbordet være mellem 150 og 200 centimeter bredt, og herudover skal det være minimum 110 centimeter dybt. Ydermere skal din synsafstand til computerskærmen helst være mellem 50 og 70 centimeter.

Vælg et arbejdsbord du kan hæve og sænke

Du bør være opmærksom på, at såfremt du arbejder på en meget stor computerskærm, bør du have et arbejdsbord, der både er bredere og dybere end de førnævnte mål. Ydermere er det afgørende, at det er muligt at både sænke og hæve dit arbejdsbord, da det således er muligt for dig at stå op, mens du arbejder. Udover det bør du også undgå arbejdsborde, der er indrettet med for mange skuffer eller separate sektioner, da du således ikke vil have nok plads til at kunne hvile dine hænder og arme. Vælger du et arbejdsbord, der lever op til alle disse krav, vil du med garanti kunne mindske risikoen for arbejdsskader hos dine ansatte.

 

Invester i en alternativ kontorstol der kan indstilles i højden

Foruden et optimalt arbejdsbord bør du naturligvis også investere i en god kontorstol, og her er der ligeledes en række krav, der skal opfyldes. Først og fremmest bør du gå efter en stol, hvor polstringen er afrundet fortil, og derudover skal den helst være fremstillet af et materiale, der forhindrer, at man kan glide frem på stolen, og som desuden tillader huden at ånde. Endvidere bør både ryglæn og sædet kunne indstilles, og endelig skal den kunne indstilles i forhold til højden. Der findes et stort udbud af kontorstole, der lever op til disse krav, og det er som regel alternative stole. Disse skiller sig ud fra de mere traditionelle kontorstole ved, at de er opbygget efter nogle helt andre bestemmelser for, hvad den optimale siddestilling indebærer. Du kan finde et bredt udvalg af gode kontorstole på https://www.istol.dk/kontorstol.html.

Smid en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort.